Website DNG 40-45 : Duits-Nederlandse Geschiedenis / Ingrid Maan

Contact


Wilt u op de hoogte blijven? Vraag hier de gratis digitale nieuwsbrief per email aan!

Foto: Ingrid Maan - DNG 40-45

LRE EXPO 2020

Op woensdag 4 februari heb ik op de Expo van de Liberation Route Europe de eer om mee te mogen doen aan een gesprekspanel. Ik mag vertellen over mijn Belevenistours Slag om Arnhem. Mij zal o.a. gevraagd worden hoe ik tien jaar geleden mijn tours samengesteld heb, hoe ik deze tours gepromoot heb richting mijn klanten en of ik daarbij heb samengewerkt met partners uit de regio. En dat alles in het Engels; voorwaar niet gemakkelijk voor een Germanist!

Belevenistours Ingrid Maan


Ga hier naar de video LRE EXPO

The LREXPO is a unique opportunity to showcase and discover the many European destinations sharing the heritage and experiences of the Second World War. This thematic trade show is an ideal opportunity to meet remembrance sites, museums and destinations tourism representatives, together with the travel & tourism stakeholders to explore unique travel offers and partnerships, and to reach out international audiences.


Hij of Ik

13 februari 2020 Opening tentoonstelling

Aan het eind van de toespraken werden de kinderen van de veteranen naar voren geroepen om kennis met elkaar te maken. Een spontane omhelzing volgde en dit beeld ontroerde alle aanwezigen. 10 jaar lang heb ik me ingespannen om de Duitse kant van het verhaal te vertellen. Met deze omhelzing tijdens de opening van de tentoonstelling sluit ik die periode af; een mooier eind had ik niet kunnen bedenken!

Hans Kürten
25 juli 1925 -
1 december 2019

Afgelopen zondag 1 december overleed op 94-jarige leeftijd één van de laatste veteranen van de 116. Panzerdivision 'Windhund'. Hij was de eerste veteraan die ik interviewde.
De tentoonstelling in het Nationaal Militair Museum Soest zal hij niet meer zien.
Ruhe in Frieden

Foto: Ingrid Maan - DNG 40-45
Foto: Ingrid Maan - DNG 40-45

75 Jaar Operation Market Garden was een mooi herdenkingsjaar. Het begon al vroeg in het voorjaar met wat tours en vooral overleg met organisaties en media die mijn medewerking op prijs stelden. 2019 zou het jaar moeten worden van ‘de Duitse kant van het verhaal’.

Lees alles in de nieuwsbrief najaar 2019!

Woensdag 9 oktober 2019