Belevenistours


In verband met Corona worden er op dit moment geen tours georganiseerd.
Neem voor vragen contact op.
Houd voor nieuwe tourdata deze pagina in de gaten!

Slag om Arnhem vanuit Duits perspectief

Tijdens deze tour wandelt u in de voetsporen van Duitse soldaten. We lopen rondom de zuidelijke Perimeter in Oosterbeek, het gebied waarin de geallieerden door de Duitsers waren teruggedrongen. Ingrid Maan interviewde Duitse veteranen van de Reichsarbeitsdienst (RAD), Wehrmacht en Waffen-SS en vertelt over hun belevenissen voorafgaand, tijdens en na de Slag om Arnhem.

Duur: 3-4 uur
Start: Concertzaal Oosterbeek
Rozensteeg 3

Prijs: -- euro

Datum:

Deze tour wordt ook als dagarrangement aangeboden, inclusief lunch, bezoek Airborne Museum en interviewfilmpjes van de Duitse veteranen.
Prijs op aanvraag.


Combi tour Oosterbeek

Wandelend door het verleden. Het oorlogsverhaal vanuit Duits perspectief gecombineerd met verhalen over de Oosterbeekse cultuurhistorie: een wandeltour langs de Oosterbeekse beken en uiterwaarden. Deze tour wordt zeer aanbevolen voor familie-en bedrijfsuitjes!

Duur: 3-4 uur
Start: concertzaal Oosterbeek
Rozensteeg 3

Prijs: -- euro

Datum:

Deze tour wordt ook als dagarrangement aangeboden. Vraag naar de mogelijkheden en prijzen.


Flakstelling Meinerswijk

Begin september kwam de Reichsarbeitsdienst (RAD) eenheid 4/216 naar Arnhem om daar aan de zuidzijde van de verkeersbrug een zware Flakstelling te bemannen. Vijf Duitse veteranen werden teruggevonden door Museum Vliegbasis Deelen. Ingrid Maan interviewde drie bemanningsleden en zocht de geschiedenis van het bombardement op Meinerswijk uit. In deze tour hoort u over de zware bombardementen op 17 september en de gevechten op 18 september.
Duur: 2 - 3 uur
Start: Boer Wijers, Meginhartweg 5
6841 HB Arnhem

Prijs: -- euro

Datum:


Natuurlijk Oosterbeek!

Een cultuurhistorische bekenwandeling. Tijdens deze tour wandelt u langs de Oosterbeekse beken en hoort u de verhalen over de bedrijvigheid aan deze beken. We lopen dwars door de zuidelijke perimeter, het gebied waar tijdens de Slag om Arnhem zwaar gevochten werd. Buiten dit oorlogsverhaal is er echter nog een zeer interessant ander verhaal te vertellen, wat maar weinig mensen kennen!

Duur: 3-4 uur
Start: concertzaal Oosterbeek

Prijs: -- euro

Datum:

Deze tour wordt ook als arrangement aangeboden. Prijs op aanvraag.

Maatwerktours

Voor maatwerktours en groepen gelden de volgende tarieven, excl. luncharrangementen en entree musea:

Aantal personen

1-3
4-10
11-25

max. 4 uur

150 euro
175 euro
200 euro

Max. 8 uur

300 euro
325 euro
350 euro